کارخانه و پخش ظروف یکبار مصرف و ظروف گیاهی

معرفی و عرضه ظروف یکبار مصرف گیاهی محافظ و دوستدار محیط زیست

کارخانه و پخش ظروف یکبار مصرف و ظروف گیاهی

معرفی و عرضه ظروف یکبار مصرف گیاهی محافظ و دوستدار محیط زیست

یک ایده ی خلاقانه برای ظروف یکبار مصرف پر مصرف / یک ظرف یکبار مصرف چند منظوره

Snap and Dine Dishware


یک ایده ی نو و خلاقانه برای ظروف یکبار مصرف پر مصرف مثل بشقاب ، قاشق ، چاقو و چنگال که مثل یک سینی است و همه به هم وصل هستند و برای استفاده مصرف کننده باید تک تک وسایل مورد نیازش را جدا کند خیلی جالبه نه؟!!!!

ظروف یکبار مصرف کاغذی و موارد استفاده آن

محصولات ظروف یکبار مصرف در صنایع مختلفی قابل استفاده می باشد که در زیر به توضیح برخی ار موارد می پردازیم:  


به علت بازگشت پذیری ظروف یکبار مصرف کاغذی قابل استفاده در بسته بندی صنایع کشاورزی و سپس بازگشتپذیری این محصولات به طبیعت می باشد. 

جهت حفاظت از محیط زیست و حذف محصولات پلیمری ، نایلون های بسته بندی و پلاستو فوم ، در بسته بندی لوازم خانگی و قطعات الکترونیکی استفاده می شود. 

محافظت کامل ظروف و تجهیزات بیمارستانی و پزشکی با مقاومت بالا در برابر نفوذ و جذب آب. 

بسته بندی مواد غذایی با قابلیت تماس با مواد غذایی گرم بالای 40 درجه سانتیگراد بدون اثرات مضر پلیمرهای نفتی. 

امکان استفاده در مایکرو ویو.

ظروف یکبار مصرف کاغذی


آنچه این روزها حضور پر رنگتر و مصرف بیشتری در زندگی روزمره آدمها دارد استفاده از ظروف یکبار مصرف به صورت ظروف کاغذی یا پلاستیکی و مقوایی به صورت بشقاب ، کاسه ، بطری ، نی ، قوطیهای فلزی ، لیوان و... از نوع پلیمر (انواع PS - PE - PP-Pet- سلولز - ورق فولادی - PA و PC) است که در تولید انبوه هر روز به اشکال فریبنده تر و زیباتر وارد زندگی روزمره مان می گردند.  


در خانه، محل کار، همایش ها و جلسات علمی و اداری ، مجالس عروسی و عزا ، روضه خوانی و افطاری و توزیع نذورات و همه جا برای پذیرایی از میهمانان و توزیع در مکانهای مختلف برای صرف غذا و نوشیدن چای و قهوه و آب و نوشابه از انواع ظروف یکبار مصرف استفاده می کنیم. البته ظاهراً کاملاً بهداشتی و مقرون به صرفه است چون نمی شکند و برای شستشو نیاز به صرف وقت و هزینه و نیروی انسانی و آب و مایع ظرفشویی و... ندارد اما چه کار کنیم که این ظروف یکبار مصرف بهداشتی باعث ابتلا به سرطان نگردند؟  


سؤالهایی نظیر اینکه چگونه می توان با وجود استفاده از این ظروف به بیماریهای گوارشی مبتلا نشد؟ یا اینکه آیا قرار دادن غذای داغ در این ظروف مجاز است؟ نوشیدن چای داغ در لیوانهای پلاستیکی منعی ندارد؟ و پرسشهای مشابه که این روزها مورد توجه محافل علمی قرار گرفته و در این شماره با توجه به اهمیت آشنایی با استفاده صحیح از این ظروف و نقش آن در پیشگیری و ابتلای به بیماریها (بخصوص سرطانها) به آن پرداخته ایم. بخوانید: دکتر محمدرضا قوام نصیری ، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی و متخصص انکولوژی)سرطان شناسی( در پاسخ به این سؤال که آیا استفاده از ظروف یکبار مصرف ممکن است سرطانزا باشد؟ می گوید: ظروف یکبار مصرف انواع مختلف دارد چون در ساخت آنها ممکن است از مواد شیمیایی استفاده شده باشد که پلاستیک را می سازند و یا موادی که نهایتاً به کاغذ و مقوا ختم می شود. توصیه متخصصان این است که از نظر سلامت ، ظروف یکبار مصرف کاغذی را استفاده کنند. 


همچنین هر ظرفی که ساخت و بنیادش به پلاستیک ختم می شود و با مواد شیمیایی سالم بسازند. زیرا بازیافت پلاستیکهای خشک اگر با نظارت دقیق روی ساخت آنها انجام نشود، نهایتاً مواد دست دومی است که طبخ غذا یا مصرف غذا در آنها توصیه نمی شود بخصوص مواد داغ که کاملاً ضرر دارد. به گفته این متخصص سرطان شناسی ، غذاهایی مثل سوپ ، آش و نظیر آن یا نوشیدنیهایی مثل چای و قهوه که در این ظروف سرو می گردد اصلاً توصیه نمی شود به ویژه از ظروفی که از بازیافت منازل و مواد خشک منازل تهیه می گردد ابداً نباید استفاده نمود. 


مصرف این ظروف فقط در مواردی که مواد پلاستیکی استاندارد و مورد تأیید باشد بدون اشکال است باز هم به هیچ وجه چه غذا چه نوشیدنی در صورتی که بیش از ۴۰ درجه حرارت دارد نباید داخل این ظروف یکبار مصرف (پلاستیکی) حتی در مورد تأیید شده ها استفاده شود.

عوارض استفاده از ظروف یک بار مصرف غیر استاندارد


فرآیند تولید ظروف یکبار مصرف باید کامل باشد تا این ظروف از پلیمری بی اثر تهیه شود و هیچ گونه مواد شیمیایی که در فرآیند تولید آن به کار رفته است از ظروفبه داخل مواد غذایی آزاد نشود . ظروف یکبار مصرف باید از جنس «سلولز» که پلیمری طبیعی و مناسب است انتخاب شود اما هم اکنون ظروف موجود در کشور از پلیمرهای شیمیاییتهیه می شوند و چون دستگاه تولید این ظروف نسبتاً کوچک و تقاضای بازار زیاد استگرایش زیادی به سمت تولید این ظروف وجود دارد در حالی که به هیچ وجه استفاده ازآنها برای مواد غذایی گرم مناسب نیست. ظروف یک بار مصرف بی‌رنگ و شفاف فقط برایغذاها و نوشیدنی‌های سرد مناسب هستند و نباید برای نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ استفادهشوند. همچنین ظروف یک بار مصرف سفید رنگ و فوم دار برای مواد غذایی سرد، گرم ومرطوب مناسب هستند ، ولی برای مواد غذایی داغ نباید استفاده شوند و استفاده از اینظروف مثلاً برای پیتزایی که در دمای 140 درجه سانتیگراد طبخ می‌شود، توصیه نمی‌شود . استفاده نابجا از ظروف پلی‌اتیلن(پلاستیکی) موجب آزاد شدن مواد آلی و ترکیباتشیمیایی موجود در دیواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذایی می‌شود که مصرف آنهابرای سلامتی مضر است . در ساخت ظروف یک بار مصرف، به منظور جلوگیری از شکنندگیظروف، از مواد پلاستیکی لایزر استفاده می‌شود. بنابراین اگر در درون این ظروف آبجوش یا غذای داغ مانند آش ریخته شود، این مواد حل شده و وارد بدن می‌شوند و به دلیلداشتن ترکیبات خاص منجر به بروز سرطان‌های مختلف می‌شود. این خاصیت به خصوص در موردظروف یک بار مصرف شفاف که درصد بالاتری از مواد سرطان‌زا را دارا هستند و در جامعهکاربرد بیشتری هم دارند، بسیار حائز اهمیت است . اصولاً جنس یک بار مصرف‌ها بهگونه‌ای است که توانایی نگهداری رنگ را ندارند و هنگام تماس با چای یا غذای داغ رنگحل می‌شود و یک لایه از آن همراه غذا یا چای میل می‌شود. اما از آنجایی که خوردنرنگ در هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود،لذا ورود رنگ از ظروف به غذا و نهایتا به بدنانسان دارای عوارض زیان باری می باشد.

 به چند مورد از عوارض شاخص ظروف یکبار مصرف غیر استاندارد به شرح ذیل اشاره میگردد:

  -1 ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی، پس از آزبست و اشعه‌ایکس، یکی از عوامل جدیبروز انواع سرطان و سایر بیماری‌ها محسوب می‌شوند و به‌شدت سلامت انسان را تهدیدمی‌کنند . به طور کلی پلاستیک‌ها، پلیمرهایی هستند که از سنتز مواد اولیه‌ای به ناممونومر تهیه می‌شوند. مونومرها موادی سمی و برای سلامت انسان مضر هستند اگر اینفرآیند اصولی و مطابق با استانداردهای لازم صورت گرفته باشد، مشکلی برای سلامتافراد به وجود نمی‌آورد.
  -2 ظاهراً سرطان زا بودن سرو موادغذایی در این ظروف حتی در ادارات نیز بهفراموشی سپرده می شود.(در حالیکه مصوبه دولتی در این زمینه وجود دارد. (
  -3 مشکلات گوارشی و حتی بروز برخی بدخیمی‌ها از عوارض استفاده از این ظروف میباشد.
  -4 این مواد خاصیت آلرژی زایی دارند.
  -5 این ظروف دستگاه گوارش را مستعد عفونت‌ها می سازد.
  -6 این مواد به علت آزاد کردن مواد آلی و صنعتی به داخل آب یا غذا، انسان رادر معرض انواع سرطان قرار می‌دهند.
  -7 استفاده دراز مدت ازاین ظروف باعث مشکلات گوارشی، خستگی و ناراحتی اعصاب میشود .

ظروف یکبار مصرف از گیاهان(نشاسته ذرت یا سیب زمینی)

ظروف یبار مصرف گیاهی

در سال‌های اخیر استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در دنیا رشد چشمگیری داشته و بالا بودن سرانه مصرف این ظروف پلاستیکی در کشورمان باعث شده تا نام کشورمان نیز در بین 10کشور نخست پرمصرف ظروف یکبار مصرف پلاستیکی مشاهده شود. 


آثار زیانباری که این ظروف برای سلامت افراد مصرف‌کننده و محیط‌زیست به همراه دارد باعث شد، برخی کشورها از سال‌های پیش تحقیقاتشان را برای پیدا کردن جایگزینی مناسب برای این ظروف آغاز کنند که در همین جهت موفق شدند با دستیابی به فناوری جدید، ظروف یکبار مصرف گیاهی را تولید کرده و آنها را جایگزین ظروف مشابه پلاستیکی کنند.


بطور خلاصه می توان مراحل تولید ظروف یک بار مصرف نشاسته ای را بصورت ذیل عنوان نمود :1)کنترل کیفی مواد اولیه 2)توزین مواد اولیه مورد استفاده 3) اضافه نمودن افزودنی ها 4)اختلاط وانجام واکنش های لازم استحصال خواص 5)کنترل موادخروجی از میکسر وتهیه گرانل6) انتقال گرانل به اکسترودر 7) تهیه شیت با عرض و ضخامتهای مختلف 8) عملیات ترمو و وکیوم فرمینگ 9) بریدن لبه های اضافی 10) بسته بندی ظروف 11)اسیاب کردن لبه های ضایعاتی وباز گرداندن به اول خط. این طرح در زمینی به مساحت 3500 مترمربع قابل اجرا می باشد.